Stjålet cykel

Er din cykel blevet stjålet? Her kan du finde gode råd til, hvad du skal gøre.

Kontakt politiet hurtigst muligt, hvis din cykel er blevet stjålet

Hvis du nogensinde kommer i den uheldige situation at få stjålet din cykel, skal du sørge for at anmelde det til politiet hurtigst muligt.

Er uheldet ude og din cykel er blevet stjålet, kan det være en god idé gå rundt i nabolaget for at finde din stjålne cykel. Sandheden er, at mange cykeltyverier er, hvad vi kalder "lejlighedstyverier" – med andre ord blot en simpel køretur rundt om hjørnet. Derfor kan du være heldig at finde cyklen i nærheden.

Efterfølgende vil vi anbefale at dele den triste nyhed med din familie, venner, kollegaer/klassekammerater og evt. på dine sociale medier med et billede af den. På den måde er der flere, som kan hjælpe dig med at finde din cykel. Det er ikke unormalt at folk på sociale medier gerne står klar til at hjælpe, og det er en effektiv måde at få spredt ordet hurtigt.

For at anmelde cykeltyveriet kan du drage fordel af dette link. Når du anmelder cykeltyveriet til politiet skal du sørge for at videregive oplysninger om cyklen. Du skal derfor gerne kunne fortælle, hvilken cykeltype det er, farven på cyklen, stelnummeret og mærket, samt cyklens værdi i kroner, hvilket forsikringsselskab som er tilknyttet, og hvor og hvornår tyveriet fandt sted.

Stelnummeret på din cykel kan findes i det servicehæfte som du har fået udleveret ved køb af cyklen. Hvis du ikke kan finde dit servicehæfte kan du kontakte den Jupiter butik, hvor du har købt cyklen. Find din butik her.

Husk også at fortælle dit forsikringsselskab om, at din cykel bliver stjålet. I de fleste tilfælde vil cykeltyveri være dækket af din indboforsikring, så længe du anmelder det til forsikringen inden for en fastsat tidsramme. Find ud af, hvad der er dækket, og hvordan du kan anmelde tyveriet fra forsikringens hjemmeside, eller ring til dem i dag.

Ingen held selv om at du anmeldt cykeltyveriet og lavet en efterlysning af cyklen på sociale medier?

Nogle gange kan man være uheldig at der desværre ikke er nogen i ens omgangskreds som har set ens cykel. Derfor kan du besøge cykeltyv.dk, hvor du har muligheden for at efterlyse din cykel.

Sådan kan du nemt få fat i de oplysninger du mangler til din anmeldelse til politi & forsikring

De oplysninger, som et forsikringsselskab har brug for, varierer, så det er bedst at kontakte ens forsikring. Husk, at forsikringsselskabet får besked, når du indgiver en tyverisag til politiet. Men hvis du blot har en faktura, låsenummer samt stelnummer er du allerede godt på vej. Hvis du ikke har disse oplysninger liggende kan du blot kontakte den Jupiter butik, hvor du har købt din cykel, hvorefter at vi kan hjælpe dig med at skaffe disse informationer.

Vælger du at investere i en ny cykel, så sørg for at passe godt på den og få den låst rigtigt

Mange danskere har desværre oplevet at få deres cykel stjålet. Det er derfor ikke en ualmindelig anmeldelse for politiet at skulle håndtere, men det viser sig alligevel at det desværre er under 1% af alle cykeltyverier, der bliver opklaret. Derfor ender det typisk med en erstatning fra forsikringsselskabet.

Vælger du at tage ud og investere i en ny cykel, er cykellåsen det altafgørende. Sørg for at investere i en god lås og hvis du i tvivl om, hvordan du bør låse cyklen eller hvilken lås, som er mest fordelagtig til din cykel, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig.