Gør din cykel klar til foråret
27. februar 2024
Gør din cykel klar til foråret

Du kender det måske godt. Cyklen har stået stille hen over vinteren, og nu hvor du hiver den ud fra skuret, er der pludselig mange ting, der er galt. Måske har cyklen stået for fugtigt eller koldt, måske har der været en sivepunktering, der nu viser sig som et fladt dæk. Uanset hvad det er, er der i hvert fald meget klargøring, der pludselig skal til.

Vi har derfor samlet et par gode råd til, hvad du kan gøre, så din cykel bliver klar til landevejene og cykelstierne dette forår.

Giv din cykel den helt store forårsrengøring

Det første, du bør starte med, er at rengøre din cykel. Find børste og en spand med vand og sæbe, og så er det ellers bare i gang. Man kan lynhurtigt få sin cykel til at se flere år yngre ud blot med en god rengøring.

Du bør både komme omkring stellet, dæk og hjulene. Sørg for at komme godt ind i alle kroge, når du er i gang med børsten.

Vi anbefaler, at du både har en hård og en blød børste klar, så du ikke beskadiger cyklen. Derfor anbefaler vi også, at du anvender sæbe, der er beregnet til cykler. Er du i tvivl om, hvilket udstyr du skal bruge, har vi på vores hjemmeside masser af udstyr til vedligeholdelse af din cykel.

Find lappegrejet frem

Forhåbentligt skal du ikke bruge det, men når du er i gang med klargøring af din cykel, er det altså bedre at have lappegrejet klar end ikke at have det, hvis din cykel skulle have et fladt dæk. Det kan for eksempel være, at der har været en sivepunktering, da du satte cyklen ind i skuret i efteråret, og derfor er dækket helt fladt nu.

Skulle det være tilfældet, så find en spand med vand frem, og sænk dækslangen derned for at finde hullet. Brug derefter lappegrejet til at lappe hullet. Når hullet er lappet, er det bare at finde cykelpumpen frem og så ellers få luft i dækket igen.

Er der for mange huller, eller er slangen eller cykeldækket for slidt, anbefaler vi, at du i stedet køber en ny slange eller et nyt dæk.

Smør kæden

Når du skal gøre cyklen klar til foråret, er det en god idé at kigge på din cykelkæde. Den trænger sandsynligvis til lidt kærlighed. Så find kædeolien frem, og få smurt kæden.

Den nemmeste måde at gøre det på er ved at påføre olien, mens du med den anden hånd drejer på pedalerne, så kæden kører rundt, og olien fordeles jævnt på hele kæden. Sørg for, at olien får lov til at sidde og trække lidt, inden du skal bruge cyklen, og tør så eventuelt overskydende olie af med en klud.

Efterspænding af cyklen

Du er nu godt i gang med forårsklargøringen af din cykel, men inden du er helt i mål, er det vigtigt at gennemgå din cykels vigtige dele og sørge for, at alt sidder, som det skal. Tjek derfor, om dine bremser stadig fungerer, og at de bremser cyklen nemt, når du klemmer på bremsegrebet.

Kig derefter godt på styr og sæde. Sidder sædet i den rigtige højde? Og er det ordentligt fastspændt, så du ikke pludselig får en ubehagelig oplevelse på cykelstien? Gennemgå på samme måde styret, og sørg for, at det sidder lige og er strammet til, at det sidder i den ønskede højde, og at cyklen drejer, når du drejer på styret.

Tag cyklen forbi en cykelmekaniker

Måske der er problemer med din cykel, som du ikke selv kan løse, eller måske du bare ikke gider bøvlet med at vedligeholde din cykel. Lige meget hvad er der altid en cykelmekaniker klar til at hjælpe dig.

At tage cyklen forbi en mekaniker er også en god måde at sikre, at alt er, som det skal være, inden du og cyklen skal ud på vejene i år. På den måde får du den bedste oplevelse med din cykel, og du øger chancen for, at din cykel kan holde mange år endnu.

Kom forbi Jupiters værksted

Vi vil også meget gerne hjælpe dig på vores værksteder, og vi vil gerne gøre det nemt for dig. Derfor giver vi lige nu 10 procents tilbud på et serviceeftersyn på et af vores værksteder.

Det eneste, du skal gøre for at modtage et unikt tilbud på 10 procent på et serviceeftersyn, er at sende en mail til webshop@jupitercykler.dk med navn, telefonnummer og foretrukne værksted. Så ringer vi dig op og aftaler en tid til et serviceeftersyn med 10 % rabat.

Previous article:
Next article: